Over ons…

Militaire Kring UGent

De Militaire Kring UGent is ontstaan vanuit een engagement door de militaire studenten aan de Universiteit Gent. Hun studies kaderen binnen een opleiding tot officier en verlopen gelijktijdig met studies aan de Koninklijke Militaire School, de universiteit/officieren-school van Defensie.

Vandaag de dag zijn er twee grote groepen militaire studenten te vinden aan de Universiteit Gent. De eerste en meteen grootste groep bestaat uit studenten die een opleiding Bachelor/Master of Science in de geneeskunde volgen. De tweede groep zijn studenten die een opleiding Bachelor/Master of Science in de industriële wetenschappen volgen.

Als militaire student studeer je zowel aan de Koninklijke Militaire School als gelijktijdig aan een burgeruniversiteit. In mijn geval is dit de Universiteit Gent. Het is zeker een pluspunt om van deze twee instellingen de kennis en ervaring te kunnen opdoen. Echter, voel je al heel snel dat je eigenlijk ergens tussenin zweeft. Hetgeen hier een grote invloed op heeft, is de vervreemding van de twee instellingen en hun mensen. De militaire en civiele wereld hebben – naar mijn gevoel – in de menselijke geschiedenis nog nooit zo ver van elkaar afgestaan als vandaag. Nochtans zijn het twee leefwerelden die elkaar nodig hebben en van elkaar zullen en moeten leren… Wij willen met onze kring alvast het menselijke aspect verzekeren!”

Sorgeloos Lowi

De vereniging heeft één missie: het realiseren van een succesvolle combinatie van de militaire vorming met die van de academische wereld. Zodoende een optimalisatie van de kwaliteit van de dubbele universitaire ervaring te verkrijgen. Op die manier wordt er een netwerk gecreëerd voor deze studenten, maar ook voor alle geïnteresseerden. Een in elkaar verweven netwerk van militaire en civiele mensen, waarbij de MKU als glue dient.